Prohlášení předsedy OS ODS Rokycany Jana Šaška k odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila ze dne 28. června 2012 | Regionpodlupou.cz

RegionPodLupou.cz - S námi vám nic neuteče...

Vyhledávání:

Přihlášení:

Heslo:

Registrace / Zapomenuté heslo

Adresa pro mobil Facebook Twitter RSS

Politický propadák

Miroslav BrabecMiroslav Brabec

Starosta a zastupitel MO Plzeň 1, předseda ČSSD Plzeň, předseda ČSSD Plzeň 1

Zdeněk NovákZdeněk Novák

Radní města Domažlice

Pavel KotasPavel Kotas

Náměstek primátora (pro oblast ekonomickou)

Rokycany, 03.07.2012, aktualizováno 13:12 Vyisknout článek Stáhnout ve formátu PDF

Odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pro mě bylo šokem. Krok předsedy ODS a premiéra považuji za nepochopitelný, s prací ministra Pospíšila jsem byl spokojen, vykonal obrovský kus práce. Ústavní právo premiéra odvolávat a jmenovat ministry je svaté, ale tento krok je minimálně zvláštní a nesrozumitelný.

Z reakcí desítek členů ODS z Rokycanska, ale i z celého Plzeňského kraje, je jednoznačné, že tento krok působí silně negativně dovnitř ODS. Spolustraníci nevěří vysvětlením, kterými premiér odvolání zdůvodnil. Předpokládám, že se členská základna ODS za Jiřího Pospíšila silně postaví, rozhodně nezůstaneme sedět s rukama v klíně.

Oblastní sdružení ODS Rokycany již několikrát vyjádřilo plnou podporu ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi v jeho reformních krocích, které vedly k očištění, zefektivnění a nezávislosti české justice. Považovali jsme za neúnosné, aby se spekulovalo o odvolání politika, který vykazoval skutečně užitečnou činnost pro Českou republiku.

Současně registruji uvnitř členské základny i silnou podporu a vůli k tomu, aby se Jiří Pospíšil stal naším lídrem pro podzimní krajské volby v Plzeňském kraji.

Autor: Jan Šašek